6 tips ter voorbereiding op een online sollicitatie

Een online sollicitatiegesprek………. Help!! 

6 Tips ter voorbereiding op een online sollicitatie!

 

  1. Dress to impress.

Of je nu een online of fysiek sollicitatiegesprek voert, draag een gepaste outfit en zorg dat je er verzorgd uitziet. De eerste indruk is nl. zeer belangrijk. Op dit gebied is er totaal geen verschil met een fysiek gesprek. Zorg dat je een actieve houding aanneemt achter je laptop, rechtop. Hang niet onderuit of je stoel of op de bank.

  1. Technische problemen.

Voorkom technische problemen, test vooraf of alles werkt, je camera bijvoorbeeld. Is je wifi-snelheid op orde? Klap je laptop niet op het laatste moment open, vlak voor je sollicitatiegesprek. Het voorkomt een heleboel stress en extra zenuwen. Op deze manier ga je relaxter je gesprek tegemoet.

  1. Oogcontact

Maak oogcontact met je gesprekspartner(s). Kijk in de camera van je laptop, op deze manier kijk je je werkgever aan. Kijk niet naar je scherm, dit lijkt alsof je wegkijkt en zou een onzekere indruk maken. Oefen dit desnoods vooraf, zoals je vroeger je spreekbeurt voor de spiegel oefende.

  1. Praat niet te snel.

Je bent gespannen en praat daarom sneller dan normaal, dit is niet onlogisch. Tijdens een fysiek gesprek ben je goed te volgen, maar tijdens een video gesprek niet meer. Vaak heb je te maken met een kleine vertraging “op de lijn”, dus praat langzaam en duidelijk.

  1. Achtergrond

Okay, alles is voorbereid, je kleding, de techniek, camera en je articulatie. Top. Check ook nog even je achtergrond. Wat ziet je toekomstige werkgever achter jou in beeld. Zorg dat je achtergrond is opgeruimd of zoek een plek met een “saaie” muur achter je.

  1. “Enjoy” het gesprek.

De situatie is voor velen van ons onwerkelijk, maar maak er een levendig en echt gesprek van. Voorkom dat het een statisch gesprek wordt.

 

Succes !!

Hoe kunnen we je helpen?

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.