De Recruitercode

De Recruitercode is een samenhangend geheel van praktische richtlijnen, ethische principes, regels en opvattingen die de recruiter hanteert bij het uitoefenen van het vak.

Kandidaten en werkgevers zijn kritisch over het werk van recruiters. Daarom startte een groep recruitmentprofessionals in 2018 met het uitwerken hoe goed recruitment er uit ziet. Na tientallen bijeenkomsten, marktconsultaties en discussies is het resultaat, De Recruitercode, al enige tijd gereed. Een code opgesteld door vakgenoten.

De Recruitercode beschrijft de kennis en het gedrag dat hoort bij bekwaam en integer recruitment en levert zo een bijdrage aan de professionalisering van recruiters. Bijna 40 bepalingen geven helderheid over hoe recruitment werkt. Iedereen, dus ook de sollicitant of vacaturehouder, die de code leest, weet na het lezen wat je van een professionele recruiter mag verwachten.

Wij hebben ons geconformeerd aan De Recruitercode, hiermee staan wij als geregistreerde recruiters van Co2Work voor bekwaam en integer recruitment.

Download hier de volledige Recruitercode in pdf.

 

Hoe kunnen we je helpen?

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.