Vacatures medisch specialist

Vacatures voor Medisch Specialisten in de bedrijfsgeneeskunde

Ben je medisch specialist en heb je interesse in de sociale geneeskunde? Wij hebben diverse vacatures voor medisch specialisten in de bedrijfsgeneeskunde en de verzekeringsgeneeskunde.

Ben je misschien nog oriënterend op een volgende stap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, bekijk onze vacatures voor medisch specialisten in de bedrijfsgeneeskunde. Om je te oriënteren kunnen wij meeloopdagen organiseren bij onze opdrachtgevers. Deze zijn altijd vrijblijvend.

Om het toekomstig tekort op te vangen, hebben wij van onze opdrachtgevers een veelvoud aan vacatures voor oa. medisch specialisten en zouden wij graag in contact komen met medisch specialisten die interesse hebben in een toekomstige specialisatie als bedrijfsarts of verzekeringsarts. Uitgebreide informatie over het werkveld en de opleiding tot bedrijfsarts tref je aan op deze website.

Wij kennen de markt, de werkwijze van de verschillende dienstverleners waardoor wij jou goed en adequaat kunnen adviseren bij een stap in jouw loopbaan. Dit is altijd vrijblijvend, jij staat immers zelf aan het roer bij jouw carrière keuze.

Onze opdrachtgevers zijn o.a. arbodiensten, medisch adviesbureaus, verzekeraars en (grotere) profit & non profit instellingen.

Medisch Specialisten zeer welkom

De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen medisch specialisten met open armen. Zij zijn nl. gewend om gesprekken te voeren met hun cliënten, zijn bekend met verschillende gesprekstechnieken en hebben een ruime ervaring in het triageren waardoor zij een diagnose kunnen opstellen. Daarnaast zijn de medisch specialisten bekend met het schrijven van een rapportage met hun bevindingen. Dit alles maakt het dat een medisch specialist met de nodige ervaring relatief snel inzetbaar is voor een nieuwe werkgever in de bedrijfsgeneeskunde.

Waarom kiest een medisch specialist voor de bedrijfsgeneeskunde?

Uit onderzoek is gebleken dat een medisch specialist de volgende redenen formuleert:

 • de balans tussen werk en privé, regelmatige werktijden. “Je werkt om te leven”
 • in je werk wordt je geconfronteerd met een breed domein aan fysieke en psychische problematiek
 • (bedrijfs)artsen werken vaak samen met andere professionals, zoals arbeids- en organisatiepsychologen, arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en arbeidsdeskundigen. Deze samenwerking kan het werk verrijkend maken en verschillende perspectieven bieden
 • (bedrijfs)artsen hebben een breed scala aan taken, waaronder medische keuringen, gezondheidsadvies, arbeidsgeschiktheidsbeoordelingen, belastbaarheidsbeoordelingen en het ontwikkelen van gezondheidsbeleid binnen organisaties
 • je hebt relatief veel tijd voor de cliënt tijdens het spreekuur
 • je kunt echt iets voor de cliënt betekenen met adviezen over arbeid en gezondheid
 • snelle instroom in de opleiding tot specialist
 • afwisseling, uitdaging en flexibiliteit in de werkzaamheden

Nieuwste vacatures voor medisch specialisten:

Groningen

Ben jij Basisarts en wil jij je graag specialiseren binnen de Bedrijfsgeneeskunde?


Overijssel

Wil jij jouw kennis en kunde inzetten om tot een eerlijk letselschadeproces te komen? Lees meer.


Zeeland

Wil jij als specialist of basisarts de stap naar de bedrijfsgeneeskunde maken?


Utrecht

Wil jij jouw kennis en kunde inzetten om tot een eerlijk letselschadeproces te komen? Lees meer.


Utrecht

Ben jij nieuwsgierig naar het vak bedrijfsgeneeskunde en wil je meer ontdekken? Lees snel verder.


Noord-Holland

Wil jij aan de slag als (bedrijfs) arts bij een pro actieve en kwaliteit gerichte arbodienst?


Groningen

Wil jij als specialist of basisarts de stap naar de bedrijfsgeneeskunde maken?


Groningen

Ben je huisarts en overweeg je een overstap naar een ander specialisme?


Overijssel

Ga jij als arts organisaties adviseren en begeleiden met het vitaal en gezond houden van haar medewerkers?


Gelderland

Ga jij als arts organisaties adviseren en begeleiden met het vitaal en gezond houden van haar medewerkers?


De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen de medisch specialisten met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.

Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een medisch specialist van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

Je kunt de opleiding tot geregistreerd bedrijfsarts bij 2 verschillende opleidingsinstituten in Nederland volgen (Utrecht en Nijmegen). Normaal gesproken is de duur van de opleiding 4 jaar bij een 100% dienstverband. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt is wel dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts. Vervolgens kun je de opleiding starten. Vaak geldt dat je na 1 jaar “arbowerkzaamheden” nog ongeveer 2 jaar onderwijs volgt, mits je full-time werkt. Een aantal voorwaarden om aan de opleiding te beginnen zijn oa. dat je in dienst moet zijn bij een erkende praktijkopleidingsinstelling met een erkende praktijkopleider, minimaal 16 uur moet werken, uw erkenning als medisch specialist geldig is tot aan de dag dat uw opleiding start.

 • Je werkt op werkdagen tussen 8 en 19 uur, je bent redelijk flexibel in het indelen van je tijd.
 • Je werkt deels op locatie in je regio, deels thuis, je hebt een beperkte reistijd.
 • Je krijgt ruim de tijd om je cliënten te spreken en je rapportage af te ronden.
 • Je bent betrokken bij preventieve maatregelen en duurzame inzetbaarheid voor zowel de werkgever als de werknemer.
 • Je draagt bij aan de bouwstenen voor een fitte werknemerspopulatie in Nederland.
 • Je kunt na een jaar de opleiding starten en in een verkorte periode de opleiding tot geregistreerd bedrijfsarts afronden.

Het salaris van een medisch specialist die in de bedrijfsgeneeskunde gaat werken ligt (afhankelijk van de ervaring) ergens tussen de €5800 en €7200 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Ben je eenmaal geregistreerd bedrijfsarts dan zal het salaris ergens tussen de € 7500 en € 9000 bruto per maand liggen bij een fulltime dienstverband.

Hoe kunnen we je helpen?

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Maak vacature alert aan

U schrijft zich in op vacatures die voldoen aan deze zoekopdracht.

E-mail notificaties

E-mail notificaties versturen: Abonneren