Vacatures voor Bedrijfsartsen
Wil je voortdurend op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de bedrijfsgeneeskunde en samenwerken met andere professionals binnen het vakgebied? of streef je ernaar om je kennis en vaardigheden voortdurend te verbreden en te verdiepen? Maar kan dit niet bij je huidige werkgever.
Sta je open voor een nieuwe functie of ben je misschien nog oriënterend op een volgende stap?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben diverse uitdagende vacatures voor bedrijfsartsen in het gehele land.
Wij kennen de markt, de werkwijze van de verschillende dienstverleners waardoor wij jou goed en adequaat kunnen adviseren bij een stap in jouw loopbaan. Dit is altijd vrijblijvend, jij staat immers zelf aan het roer bij jouw carrièrekeuze.
Onze opdrachtgevers zijn o.a. arbodiensten, medisch adviesbureaus, verzekeraars en (grotere) profit & non profit instellingen.
Onze vacatures voor bedrijfsartsen hebben betrekking op tijdelijke, vaste en freelance posities.
Wat doet een bedrijfsarts?
Een bedrijfsarts is een adviseur op het gebied van arbeidsgezondheid. Deze professional beoordeelt, begeleidt en adviseert over beroepsziekten en werkgerelateerde aandoeningen. Ook speelt de bedrijfsarts een belangrijke rol in het toepassen van preventieve technieken om het arbeidsvermogen van werknemers te behouden en te bevorderen. De taken van de bedrijfsarts worden mede bepaald door de Wet verbetering Poortwachter.
Verantwoordelijkheden
- Verzuimbegeleiding: De bedrijfsarts draagt verantwoordelijkheid voor het begeleiden van verzuimende medewerkers in zowel kleine als grote organisaties. Dit omvat advies over ziekteverzuim, re-integratiemogelijkheden en verbetering van arbeidsomstandigheden.
- Re-integratie: Begeleiding van zieke werknemers tijdens hun terugkeer naar de werkvloer en het houden van bedrijfsgeneeskundige spreekuren.
- Advies en preventie: Op zowel organisatorisch als individueel niveau advies geven over gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Dit kan variëren van het aanbevelen van beschermende kleding tot het begeleiden van zwangere werknemers.
- Multidisciplinaire samenwerking: Samenwerken met casemanagers, arbeidsdeskundigen, psychologen en andere specialisten.
- Mediator rol: Bij (dreigende) conflicten optreden als mediator tussen werknemer, leidinggevende, HR-afdeling en andere betrokkenen.
Nieuwste vacatures bedrijfsarts:
Noord-Holland
Wil jij je als bedrijfsarts echt kunnen focussen op preventie, duurzame inzetbaarheid en re-integratie?
Groningen
Wil jij je als bedrijfsarts echt kunnen focussen op preventie, duurzame inzetbaarheid en re-integratie?
Overijssel
Wil jij je als bedrijfsarts echt kunnen focussen op preventie, duurzame inzetbaarheid en re-integratie?
Zuid-Holland
Wil jij je als bedrijfsarts echt kunnen focussen op preventie, duurzame inzetbaarheid en re-integratie?
Noord-Brabant
Graag komen wij in contact met zelfstandig bedrijfsartsen voor diverse opdrachten
Noord-Brabant
Wil je als bedrijfsarts met passie en creativiteit samenwerken aan een optimale inzetbaarheid, beschikbaarheid en vitaliteit van medewerkers?
Zuid-Holland
Ben je (bedrijfs) arts en wil je maatwerk kunnen leveren aan jouw relaties in de volle breedte van het vak?
Drenthe
Wordt jij ons nieuwe teamlid en wil je verder bouwen aan onze organisatie? Lees snel verder.
Noord-Brabant
Ben jij een bevlogen bedrijfsarts met oprechte aandacht en tijd voor jouw cliënten?
Noord-Brabant
Ben jij in opleiding tot bedrijfsarts en wil je een overstap maken naar een nieuwe werkgever?
Veel gestelde vragen:
Veel van onze opdrachtgevers zijn zeer geïnteresseerd om kennis te maken met basisartsen die werkzaam willen zijn in het werkveld van de bedrijfsgeneeskunde. De opleiding bedrijfsgeneeskunde duurt 4 jaar (bij voltijdse aanstelling) en leidt tot inschrijving in het landelijke register van bedrijfsartsen. Tijdens de opleiding tot bedrijfsarts ben je als AIOS (bedrijfsarts-in-opleiding) werkzaam bij een arbodienst of een bedrijfsgezondheidsdienst. Lees hier meer.
De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen de huisartsen met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.
Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een huisarts van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.
De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen medisch specialisten met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.
Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een medisch specialist van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.
Eenderde van alle artsen in Nederland is werkzaam als sociaal geneeskundige: als bedrijfsarts, verzekeringsarts of arts maatschappij & gezondheid. Wat houdt het werkveld van een sociaal geneeskundige in de bedrijfs -en verzekeringsgeneeskunde in?
Bedrijfsgeneeskunde is een zeer divers vak. Je werkt samen met veel verschillende mensen van diverse disciplines. Je hebt meerdere werkplekken: in de spreekkamer bij de arbodienst en op locatie bij bedrijven. Vaak heb je te maken met een spanningsveld tussen werknemer en werkgever, maar je bent wel een onafhankelijk adviseur.
Van de verzekeringsartsen is 90 procent werkzaam bij uitvoeringsorgaan UWV, de overige 10 procent bij verzekeringsmaatschappijen of belangenbehartigers. Verzekeringsartsen toetsen en beoordelen de situatie van een patiënt en kijken of zij aanspraak maken op een (volks)verzekering.
De bedrijfsarts draagt de verantwoordelijkheid voor de verzuimbegeleiding en de arbozorg bij kleine en grote organisaties. Je adviseert over de aanpak van het ziekteverzuim, de re-integratie, het verzuimbeleid op organisatieniveau, preventieve maatregelen omtrent de arbeidsomstandigheden en houd je bedrijfsgeneeskundig spreekuur.
De bedrijfsarts wordt ingeschakeld wanneer een werknemer ziek is en daardoor niet in staat is om te werken.
De bedrijfsarts kan tevens worden ingeschakeld als de werkgever of de werknemer vragen hebben omtrent werk en gezondheid. Zonder dat de werknemer verzuimt heeft deze recht op een consult bij de bedrijfsarts tijdens een open spreekuur. De bedrijfsarts is dan de vraagbaak en deskundige op het gebied van gezondheid en werk.
Lees meer hierover.
Als bedrijfsarts werk je meestal voor een arbodienst of organisatie die bedrijven helpt bij het realiseren van goede arbeidsomstandigheden en het terugdringen verzuim. De bedrijfsarts werkt, in het geval van een grote opdrachtgever, op locatie bij de opdrachtgever of op een centrale spreekuurlocatie in de regio waar bijvoorbeeld de verzuimende medewerkers van het MKB worden ontvangen.
De huisarts kan een advies geven maar deze zal nooit leidend zijn. Een bedrijfsarts is de enige persoon die kan bepalen of je wel of niet in staat bent om te werken. Deze overruled dus altijd het advies van de huisarts.