Vacatures bedrijfsarts

Vacatures voor Bedrijfsartsen

Wil je voortdurend op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de bedrijfsgeneeskunde en samenwerken met andere professionals binnen het vakgebied? of streef je ernaar om je kennis en vaardigheden voortdurend te verbreden en te verdiepen? Maar kan dit niet bij je huidige werkgever.

Sta je open voor een nieuwe functie of ben je misschien nog oriënterend op een volgende stap?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben diverse uitdagende vacatures voor bedrijfsartsen in het gehele land.

Wij kennen de markt, de werkwijze van de verschillende dienstverleners waardoor wij jou goed en adequaat kunnen adviseren bij een stap in jouw loopbaan. Dit is altijd vrijblijvend, jij staat immers zelf aan het roer bij jouw carrièrekeuze.

Onze opdrachtgevers zijn o.a. arbodiensten, medisch adviesbureaus, verzekeraars en (grotere) profit & non profit instellingen.

Onze vacatures voor bedrijfsartsen hebben betrekking op tijdelijke, vaste en freelance posities.

Een dag uit het leven van een bedrijfsarts.

Vandaag ben ik op locatie bij een klant. De klant is een internationaal opererend productiebedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Ik heb hier te maken met een zeer diverse populatie aan medewerkers van productiepersoneel tot aan kantoorpersoneel. Vandaag spreek ik verschillende medewerkers waarbij ik de tijd kan nemen om vragen te stellen, advies te geven en een probleemanalyse op te stellen. De gesprekken en acties worden vastgelegd in het medisch dossier. Aan het eind van de dag overleg ik telefonisch met een collega over een ingewikkelde casus. Vervolgens heb ik overleg met een arboverpleegkundige die onder mijn taakdelegatie werkt bij dezelfde klant om een aantal zaken te bespreken. Met een voldaan gevoel sluit ik mijn laptop af, morgen weer een dag.

Hoe ziet de dag van morgen eruit? Morgen ziet de dag er weer anders uit, ik heb in de ochtend een spreekkamer op ons hoofdkantoor gereserveerd waar ik een aantal medewerkers van onze MKB-klanten spreek.  Na de gezamenlijke lunch op kantoor staat het maandelijkse artsenoverleg gepland met de collega bedrijfsartsen, basisartsen (in opleiding) en arboverpleegkundigen. Wij bespreken hier de interne en externe ontwikkelingen evenals een complexe casus van één van mijn collega’s. Ik heb alweer zin in morgen. Wat heb ik toch een leuke afwisselende job.

Nieuwste vacatures bedrijfsarts:

Noord-Brabant

Ben jij een bevlogen bedrijfsarts met oprechte aandacht en tijd voor jouw cliënten?


Noord-Holland

Wij zoeken een ervaren bedrijfsarts die organisaties graag adviseert op het gebied van inzetbaarheid, preventie, veiligheid en duurzame inzetbaarheid


Noord-Brabant

Ben je (bedrijfs) arts en werk je graag autonoom en kwaliteit gedreven?


Noord-Holland

Onze opdrachtgever is een kleine arbodienstverlener die zich richt op mobiliteit in de brede zin.


Gelderland

Ben jij in opleiding tot bedrijfsarts en wil je een overstap maken naar een nieuwe werkgever?


Noord-Brabant

Ben jij in opleiding tot bedrijfsarts en wil je een overstap maken naar een nieuwe werkgever?


Zuid-Holland

Ben jij in opleiding tot bedrijfsarts en wil je een overstap maken naar een nieuwe werkgever?


Noord-Holland

Ben jij in opleiding tot bedrijfsarts en wil je een overstap maken naar een nieuwe werkgever?


Zuid-Holland

Ben jij medisch specialist en overweeg je een overstap naar een ander specialisme?


Zuid-Holland

Ben je huisarts en overweeg je een overstap naar een ander specialisme?


Veel gestelde vragen:

Veel van onze opdrachtgevers zijn zeer geïnteresseerd om kennis te maken met basisartsen die werkzaam willen zijn in het werkveld van de bedrijfsgeneeskunde. De opleiding bedrijfsgeneeskunde duurt 4 jaar (bij voltijdse aanstelling) en leidt tot inschrijving in het landelijke register van bedrijfsartsen. Tijdens de opleiding tot bedrijfsarts ben je als AIOS (bedrijfsarts-in-opleiding) werkzaam bij een arbodienst of een bedrijfsgezondheidsdienst. Lees hier meer.

De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen de huisartsen met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.

Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een huisarts van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen medisch specialisten met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.

Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een medisch specialist van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

Eenderde van alle artsen in Nederland is werkzaam als sociaal geneeskundige: als bedrijfsarts, verzekeringsarts of arts maatschappij & gezondheid. Wat houdt het werkveld van een sociaal geneeskundige in de bedrijfs -en verzekeringsgeneeskunde in?

Bedrijfsgeneeskunde is een zeer divers vak. Je werkt samen met veel verschillende mensen van diverse disciplines. Je hebt meerdere werkplekken: in de spreek­kamer bij de arbodienst en op locatie bij bedrijven. Vaak heb je te maken met een spanningsveld tussen werknemer en werkgever, maar je bent wel een onafhankelijk adviseur.

Van de verzekeringsartsen is 90 procent werkzaam bij uitvoeringsorgaan UWV, de overige 10 procent bij verzekeringsmaatschappijen of belangenbehartigers. Verzekeringsartsen toetsen en beoordelen de situatie van een patiënt en kijken of zij aanspraak maken op een (volks)verzekering.

De bedrijfsarts draagt de verantwoordelijkheid voor de verzuimbegeleiding en de arbozorg bij kleine en grote organisaties. Je adviseert over de aanpak van het ziekteverzuim, de re-integratie, het verzuimbeleid op organisatieniveau, preventieve maatregelen omtrent de arbeidsomstandigheden en houd je bedrijfsgeneeskundig spreekuur.

De bedrijfsarts wordt ingeschakeld wanneer een werknemer ziek is en daardoor niet in staat is om te werken.

De bedrijfsarts kan tevens worden ingeschakeld als de werkgever of de werknemer vragen hebben omtrent werk en gezondheid. Zonder dat de werknemer verzuimt heeft deze recht op een consult bij de bedrijfsarts tijdens een open spreekuur. De bedrijfsarts is dan de vraagbaak en deskundige op het gebied van gezondheid en werk.

Lees meer hierover.

Als bedrijfsarts werk je meestal voor een arbodienst of organisatie die bedrijven helpt bij het realiseren van goede arbeidsomstandigheden en het terugdringen verzuim. De bedrijfsarts werkt, in het geval van een grote opdrachtgever, op locatie bij de opdrachtgever of op een centrale spreekuurlocatie in de regio waar bijvoorbeeld de verzuimende medewerkers van het MKB worden ontvangen.

De huisarts kan een advies geven maar deze zal nooit leidend zijn. Een bedrijfsarts is de enige persoon die kan bepalen of je wel of niet in staat bent om te werken. Deze overruled dus altijd het advies van de huisarts.

Hoe kunnen we je helpen?

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Maak vacature alert aan

U schrijft zich in op vacatures die voldoen aan deze zoekopdracht.

E-mail notificaties

E-mail notificaties versturen: Abonneren