Ik ben huisarts

Vacatures voor Huisartsen in de bedrijfsgeneeskunde

Ben je huisarts en heb je interesse in de sociale geneeskunde? Wij hebben diverse vacatures voor huisartsen in de bedrijfsgeneeskunde en de verzekeringsgeneeskunde.

Ben je misschien nog oriënterend op een volgende stap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, bekijk onze vacatures voor huisartsen in de bedrijfsgeneeskunde. Om je te oriënteren kunnen wij meeloopdagen organiseren bij onze opdrachtgevers. Deze zijn altijd vrijblijvend.

Om het toekomstig tekort op te vangen, hebben wij van onze opdrachtgevers een veelvoud aan vacatures voor oa. huisartsen en zouden wij graag in contact komen met huisartsen die interesse hebben in een toekomstige specialisatie als bedrijfsarts of verzekeringsarts. Uitgebreide informatie over het werkveld en de opleiding tot bedrijfsarts tref je aan op deze website.

Wij kennen de markt, de werkwijze van de verschillende dienstverleners waardoor wij jou goed en adequaat kunnen adviseren bij een stap in jouw loopbaan. Dit is altijd vrijblijvend, jij staat immers zelf aan het roer bij jouw carrière keuze.

Onze opdrachtgevers zijn o.a. arbodiensten, medisch adviesbureaus, verzekeraars en (grotere) profit & non profit instellingen.

Huisartsen zeer welkom

De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen huisartsen met open armen. Zij zijn nl. gewend om gesprekken te voeren met hun cliënten, zijn bekend met de gesprekstechnieken en hebben een ruime ervaring in het triageren waardoor zij een diagnose kunnen opstellen. Daarnaast zijn de huisartsen bekend met het schrijven van een rapportage met hun bevindingen. Dit alles maakt het dat een huisarts met de nodige ervaring relatief snel inzetbaar is voor een nieuwe werkgever in de bedrijfsgeneeskunde.

Veel gestelde vragen

Ik ben huisarts, hoe word ik bedrijfsarts?

De werkgevers binnen de bedrijfsgeneeskunde verwelkomen de huisartsen met open armen. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt hierbij is dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts.

Normaal gezien zou een opleidingstermijn voor een huisarts van 2 jaar mogelijk moeten zijn om vervolgens als geregistreerd bedrijfsarts aan het werk te gaan. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

Kan een huisarts de verkorte opleiding tot bedrijfsarts volgen?

Je kunt de opleiding tot geregistreerd bedrijfsarts bij 2 verschillende opleidingsinstituten in Nederland volgen (Utrecht en Nijmegen). Normaal gesproken is de duur van de opleiding 4 jaar bij een 100% dienstverband. Ben je zij-instromer, zoals dat zo mooi heet, dan kun je in aanmerking komen voor een aantal vrijstellingen. Uitgangspunt is wel dat je minimaal 1 jaar gewerkt hebt binnen de bedrijfsgeneeskunde onder supervisie van een bedrijfsarts. Vervolgens kun je de opleiding starten. Vaak geldt dat je na 1 jaar “arbowerkzaamheden” nog ongeveer 2 jaar onderwijs volgt, mits je full-time werkt. Een aantal voorwaarden om aan de opleiding te beginnen zijn oa. dat je in dienst moet zijn bij een erkende praktijkopleidingsinstelling met een erkende praktijkopleider, minimaal 16 uur moet werken, uw erkenning als medisch specialist geldig is tot aan de dag dat uw opleiding start.

Wat zijn de voordelen voor een huisarts om bedrijfsarts te worden?

  • Je werkt op werkdagen tussen 8 en 19 uur, je bent redelijk flexibel in het indelen van je tijd.
  • Je werkt deels op locatie in je regio, deels thuis, je hebt een beperkte reistijd.
  • Je krijgt ruim de tijd om je cliënten te spreken en je rapportage af te ronden.
  • Je bent betrokken bij preventieve maatregelen en duurzame inzetbaarheid voor zowel de werkgever als de werknemer.
  • Je draagt bij aan de bouwstenen voor een fitte werknemerspopulatie in Nederland.
  • Je kunt na een jaar de opleiding starten en in een verkorte periode de opleiding tot geregistreerd bedrijfsarts afronden.

Wat verdient een huisarts in de bedrijfsgeneeskunde?

Het salaris van een huisarts die in de bedrijfsgeneeskunde gaat werken ligt (afhankelijk van de ervaring) ergens tussen de €5800 en €7200 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Ben je eenmaal geregistreerd bedrijfsarts dan zal het salaris ergens tussen de € 7500 en € 9000 bruto per maand liggen bij een fulltime dienstverband.

Hoe kunnen we je helpen?

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.