Opleidingen voor Professionals

Opleiding Casemanager

Register casemanagement is een specifiek vakgebied. Het vereist specialistische kennis, communicatieve souplesse, regie- en onderhandelingsvaardigheden. Er zijn verschillende aanbieders van opleidingen in dit vakgebied (voornamelijk HBO- niveau). De insteek en de duur van de opleidingen verschilt. Er zijn verschillende opleidingsinstituten waar je je vrij kunt inschrijven maar er zijn er ook cursussen die alleen in company worden aangeboden. Na afronding van de Post- Bachelor opleiding Register Casemanagement kun je je register case en care manager noemen als bedoeld door de beroepsvereniging RNVC. Er bestaat ook een verkorte opleiding, de Casemanager Regio op verzuim. Let hierbij wel op voor welke opleider je kiest, niet iedere opleiding is geaccrediteerd voor inschrijving in het register.

Opleiding Arbeidsdeskundige

Het vak van Arbeidsdeskundige wordt vaak gecombineerd met een rol als casemanager. De opleiding kan worden gevolgd bij diverse (commerciële) opleidingsinstituten. De opleiding duurt circa 1 jaar en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk (stage). Het is een opleiding op post HBO niveau en als criterium voor toelating geldt dat je in het bezit bent van een relevant HBO diploma. Na het behalen van het diploma kun je ingeschreven worden bij Stichting Register Arbeidsdeskundigen. Zodra je over minimaal 2 jaar arbeidsdeskundige ervaring beschikt kun je jezelf ook inschrijven in het register van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen.

Opleidingen Re-integratiedeskundige

Ook deze opleiding wordt door (commerciële) instituten aangeboden, zowel op MHB als op HBO niveau. De duur verschilt, de HBO opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit een combinatie van theorie & praktijk (stage). Vaak zie je in dit werkveld HBO professionals met opleidingen op het gebied van mens- & organisatiegerichte vakken, zoals loopbaanbegeleiding (AMA), HRM, P&A, A&O, (A&O) psychologie en organisatiekunde. Er bestaan meerdere erkenningen voor professionals waaronder NOLOC en Cedeo.

Opleiding Bedrijfsverpleegkundige

Een bedrijfsverpleegkundige heeft een HBO Verpleegkunde opleiding gevolgd. Deze wordt o.a. aangeboden door de Hogeschool Arnhem / Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Utrecht. Als je voldoende ervaring hebt opgedaan en je gespecialiseerd hebt kun je je laten registreren als arboverpleegkundige. Er bestaat ook een specifieke beroepsvereniging: V&VN Arboverpleegkundigen

Opleiding Veiligheidsdeskundige/ Preventiedeskundige

Er zijn opleidingen op MBK en HBO niveau. De MVK- opleiding is verdeeld in 4 deelonderwerpen. Na het behalen van deze opleiding weet je alles over de RI&E, Veiligheidsthema’s, Gezondheidsthema’s, Adviesvaardigheden en Communicatie. Er zijn verschillende aanbieders. Let wel op dat de opleider Hobeon gecertificeerd is.

Co2Work


0344 – 60 55 51

info@co2work.nl


Neem contact met ons opEnkele van onze opdrachtgevers

 

Over Co2Work

 

Werving en selectie

Co2Work is dé specialist in de werving en selectie van professionals die werkzaam (willen) zijn in het werkveld van verzuim, re-integratie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, preventie en mobiliteit. Wij onderscheiden ons door onze korte lijnen, persoonlijk contact en een breed netwerk waardoor het ons lukt de juiste match te maken.

 

Lees meer >>

De juiste kandidaat voor u

Het vinden van de juiste kandidaat is een tijdrovend en zeer intensief traject. Het gaat verder dan het plaatsen van een advertentie. Past een kandidaat, naast de juiste kennis en ervaring, ook qua persoonlijkheid bij uw organisatie, de cultuur en de werkwijze? Wij kennen u en de kandidaat. Zo komen wij tot de juiste match.

 

Lees meer >>

Tips voor professionals

Voorbereiding is het halve werk, dus begin goed voorbereid je zoektocht naar een nieuwe baan. Er zijn veel werkgevers én vacatures. Maar welke werkgever en positie past nou echt bij jou? Wij kennen de markt, de werkgevers, hun werkwijze en cultuur. Zo kunnen wij je helpen bij het maken van de juiste match waar jij gelukkig van wordt!

 

Lees meer >>

Referenties