Opleidingen voor Professionals

Opleiding Casemanager

Het vakgebied van de register casemanager ontwikkelt zich snel. Ging het vroeger vooral om verzuimbegeleiding, inmiddels zijn er ook gespecialiseerde casemanagers die in taakdelegatie samenwerken met bedrijfsartsen. Voor casemanagementopleidingen kun je dus kiezen uit verschillende richtingen:

 

  • Casemanager Inzetbaarheid die vanuit de werkgever de regie voert over het verzuim- en re-integratieproces;
  • Casemanager Taakdelegatie die onder toezicht en verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts werkt. Deze mag meer weten over de (medische) situatie van de werknemer dan de casemanager inzetbaarheid en kan daardoor  sneller actie ondernemen.

Voor een opleiding voor beide functies en verdere specialisaties kun je terecht bij CS Opleidingen:  grondlegger van het vakgebied en bekend van onder meer Regie op Verzuim en de Post Bachelor Register Casemanagement. De opleidingen van CS zijn geaccrediteerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en geven recht op een officieel HAN-diploma, dat in de markt hoog gewaardeerd wordt. Ook geven deze opleidingen toegang tot het grootste beroepsregister voor casemanagers: het Register Specialistisch Casemanagement (RSC).

Opleiding Casemanager in taakdelegatie

Deze opleiding zorgt er voor dat je als casemanager aan de slag kunt maar óók als casemanager in taakdelegatie. Je leert hoe je een team vormt met de bedrijfsarts en onder zijn/haar verantwoordelijkheid werkt in taakdelegatie. Dat betekent dat je, binnen afgesproken kaders, ook medische vragen mag stellen aan een verzuimende werknemer. De opleiding tot casemanager in taakdelegatie leidt tot inschrijving in het Register Casemanager in Taakdelegatie (RCMT®) en kan gevolgd worden bij Gezond in Bedrijf.

 

Opleiding Arbeidsdeskundige

Het vak van Arbeidsdeskundige wordt vaak gecombineerd met een rol als casemanager. De opleiding kan worden gevolgd bij diverse (commerciële) opleidingsinstituten. De opleiding duurt circa 1 jaar en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk (stage). Het is een opleiding op post HBO niveau en als criterium voor toelating geldt dat je in het bezit bent van een relevant HBO diploma. Na het behalen van het diploma kun je ingeschreven worden bij Stichting Register Arbeidsdeskundigen. Zodra je over minimaal 2 jaar arbeidsdeskundige ervaring beschikt kun je jezelf ook inschrijven in het register van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen.

Opleidingen Re-integratiedeskundige

Ook deze opleiding wordt door (commerciële) instituten aangeboden, zowel op MHB als op HBO niveau. De duur verschilt, de HBO opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit een combinatie van theorie & praktijk (stage). Vaak zie je in dit werkveld HBO professionals met opleidingen op het gebied van mens- & organisatiegerichte vakken, zoals loopbaanbegeleiding (AMA), HRM, P&A, A&O, (A&O) psychologie en organisatiekunde. Er bestaan meerdere erkenningen voor professionals waaronder NOLOC en Cedeo.

Opleiding Arboverpleegkundige

Een Arboverpleegkundige heeft een HBO Verpleegkunde opleiding gevolgd. Deze wordt o.a. aangeboden door de Hogeschool Arnhem / Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Utrecht. Als je voldoende ervaring hebt opgedaan en je gespecialiseerd hebt kun je je laten registreren als arboverpleegkundige. Er bestaat ook een specifieke beroepsvereniging: V&VN Arboverpleegkundigen

Opleiding Veiligheidsdeskundige/ Preventiedeskundige

Er zijn opleidingen op MBK en HBO niveau. De MVK- opleiding is verdeeld in 4 deelonderwerpen. Na het behalen van deze opleiding weet je alles over de RI&E, Veiligheidsthema’s, Gezondheidsthema’s, Adviesvaardigheden en Communicatie. Er zijn verschillende aanbieders. Let wel op dat de opleider Hobeon gecertificeerd is.

Co2Work


 0318 30 60 02

info@co2work.nl


Neem contact met ons opEnkele van onze opdrachtgevers

 

Over Co2Work

 

Werving en selectie

Co2Work is dé specialist in de werving en selectie van professionals die werkzaam (willen) zijn in het werkveld van verzuim, re-integratie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, preventie en mobiliteit. Wij onderscheiden ons door onze korte lijnen, persoonlijk contact en een breed netwerk waardoor het ons lukt de juiste match te maken.

 

Lees meer >>

De juiste kandidaat voor u

Het vinden van de juiste kandidaat is een tijdrovend en zeer intensief traject. Het gaat verder dan het plaatsen van een advertentie. Past een kandidaat, naast de juiste kennis en ervaring, ook qua persoonlijkheid bij uw organisatie, de cultuur en de werkwijze? Wij kennen u en de kandidaat. Zo komen wij tot de juiste match.

 

Lees meer >>

Tips voor professionals

Voorbereiding is het halve werk, dus begin goed voorbereid je zoektocht naar een nieuwe baan. Er zijn veel werkgevers én vacatures. Maar welke werkgever en positie past nou echt bij jou? Wij kennen de markt, de werkgevers, hun werkwijze en cultuur. Zo kunnen wij je helpen bij het maken van de juiste match waar jij gelukkig van wordt!

 

Lees meer >>

Referenties

X

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.