Opleidingen tot bedrijfsarts / informatie basisartsen

Bedrijfsarts worden.

Wil je bedrijfsarts worden? De specialistische opleiding tot bedrijfsarts kunnen bij 2 instituten worden gevolgd; de SGBO in Nijmegen en de NSPOH in Utrecht. De opleiding bedrijfsgeneeskunde duurt 4 jaar (bij voltijdse aanstelling) en leidt tot inschrijving in het landelijke register van bedrijfsartsen. Tijdens de opleiding ot bedrijfsarts ben je als AIOS (bedrijfsarts-in-opleiding) werkzaam bij een arbodienst of een bedrijfsgezondheidsdienst. Hierdoor fungeert de praktijk als leerwerkplek om jouw competenties te oefenen en te ontwikkelen. Je leert dankzij jouw dagelijkse werk onder begeleiding van de praktijkopleider en op basis van praktijkopdrachten. Parallel aan deze praktijkopleiding vindt het instituutsonderwijs plaats. Daarbij krijg je kennis en vaardigheden aangeboden in een afwisselend programma van interactieve colleges, vaardigheidstrainingen, opdrachten en thematische werkgroepen. Op deze manier word je bedrijfsarts.

Helaas wordt de opleiding niet gesubsidieerd waardoor de kosten (€ 45.000,-) voor rekening van werkgever/werknemer komen.

Het criterium op de opleiding te kunnen volgen is een inschrijving in het BIG register als basisarts en een loondienstpositie bij een erkend opleider. Als je interesse hebt om als basisarts opgeleid te worden is het dus wel belangrijk dat je een werkgever zoekt die erkend is als opleider of bereid is deze erkenning te verkrijgen.

Als je een achtergrond/ specialisme hebt in een gelieerd vakgebied (bijv. als “arbo arts”, psychiatrie, huisarts) dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Wij kunnen dit, samen met de opleiders, voor je nagaan.

Wil je als basisarts eerst weten wat het vak precies behelst. Wij kunnen meeloopdagen voor je organiseren met ervaren bedrijfsartsen van onze opdrachtgevers. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Opleiding Verzekeringsarts

De medische vervolgopleiding verzekeringsgeneeskunde duurt 4 jaar en leidt tot inschrijving in het register van verzekeringsartsen. Tijdens de opleiding bent u als AIOS werkzaam op het gebied van verzekeringsgeneeskunde bijvoorbeeld bij het UWV of een particuliere verzekeringsmaatschappij. Hierdoor fungeert de praktijk als leerwerkplek om uw competenties te oefenen en te ontwikkelen. U leert dankzij uw dagelijkse werk onder begeleiding van uw praktijkopleider en op basis van praktijkopdrachten. Parallel aan de praktijkopleiding vindt het instituutsonderwijs plaats. Hierbij krijgt u kennis en vaardigheden aangeboden in een afwisselend programma van interactieve colleges, vaardigheidstrainingen, moduleopdrachten en thematische werkgroepen.

Helaas wordt ook deze opleiding niet gesubsidieerd waardoor de kosten (€ 45.000,-) voor rekening van werkgever/werknemer komen.

Het criterium op de opleiding te kunnen volgen is een inschrijving in het BIG register als basisarts en een loondienstpositie bij een erkend opleider.

Ben je bedrijfsarts en wil je de opleiding tot verzekeringsarts volgen (of vice versa)? Dan wordt je voor ongeveer 50% van de opleidingstijd vrijgesteld.

Co2Work


 0318 30 60 02

info@co2work.nl


Neem contact met ons opEnkele van onze opdrachtgevers

 

Over Co2Work

 

Werving en selectie

Co2Work is dé specialist in de werving en selectie van professionals die werkzaam (willen) zijn in het werkveld van verzuim, re-integratie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, preventie en mobiliteit. Wij onderscheiden ons door onze korte lijnen, persoonlijk contact en een breed netwerk waardoor het ons lukt de juiste match te maken.

 

Lees meer >>

De juiste kandidaat voor u

Het vinden van de juiste kandidaat is een tijdrovend en zeer intensief traject. Het gaat verder dan het plaatsen van een advertentie. Past een kandidaat, naast de juiste kennis en ervaring, ook qua persoonlijkheid bij uw organisatie, de cultuur en de werkwijze? Wij kennen u en de kandidaat. Zo komen wij tot de juiste match.

 

Lees meer >>

Tips voor professionals

Voorbereiding is het halve werk, dus begin goed voorbereid je zoektocht naar een nieuwe baan. Er zijn veel werkgevers én vacatures. Maar welke werkgever en positie past nou echt bij jou? Wij kennen de markt, de werkgevers, hun werkwijze en cultuur. Zo kunnen wij je helpen bij het maken van de juiste match waar jij gelukkig van wordt!

 

Lees meer >>

Referenties

X

Inschrijven Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Gebruik dan onderstaand formulier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

We houden je gegevens privé en zullen deze niet delen met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.